1405 Brunschwický náčrtník

Krásná zakázka na svatební set pro ženicha a nevěstu přišla v roce 2014/2015. Byla to možnost pracovat s nádhernými materiály, nápadem i lidmi. Přišla ve chvíli, kdy byl porod na spadnutí a stihnout vše v termínu s malým 3 měsíčním pišišvorem a rozdělanou krejčovskou zkouškou na krku nebyl žádný med. Pracovala jsem na něm hned od konce šestinedělí víc jak půl roku a zbytek času nevěsta vyšívala, lemovala, zdobila a tak dále. Nicméně se povedlo stihnout, byť s menšími nedostatky. Inu vyčerpaná čerstvá máma nemá takovou energii a čas, aby se nestaly komplikace. Doufám nicméně, že jsme je vyřešily s grácií. A nevěsta na koni jedoucí průvodem byla naprosto okouzlující!

Ženichovi jsem zhotovila cross-over mezi pourpointem a dubletem na přesné přání. Vzor jsem stříhala a sesazovala blahé paměti na školní dílně a množství borkátu, které bylo všude, budilo respekt 🙂 Vyvztekala jsem se ve snaze zkopírovat kabátec, který měl sloužit jako předloha, ale byl naprosto křivý a nepovedený. Veškeré nedostatky ale zakryl šťastný ženich s nakadeřenou hřívou 😀

Nevěstě jsme stvořily lehké splývavé okouzlující rudé hedvábné saténové spodní šaty s lodičkovým výstřihem a perlami propínanými rukávy v linii ranného 15.století. Kontrastní lem dole byl bohužel dodán z nouze kvůli nepovedené délce – přísahám bohu od té doby není zkrácení sukně úkol na 10 minut 😀 Vrchní surkot podle náčtrníku je zcela vyjímečně extravagantní, zazářil jak na svatbě, tak na plese, doplněn o luxusní hedvábnou výšivku z rukou nevěsty. Je ušit ze žakáru, šněrován na bocích, s velkou vlečkou.

Po rozkliknutí obrázků se zobrazí na celou stránku a pod písmenem i najdete popisky.