1420 Robe

Tvůrčí proces je riskantní za všech okolností 🙂 Hedvábné sárí s lískovým vzorem jsem kdysi dávno ještě jako studentka koupila na podšívku mého vysněného zeleného kostýmu Eowyn z Pána Prstenů. Na ten se nikdy nedostalo, protože vyvstala potřeba dobového děvu pro horké letní dny na historických festivalech. Oděv v náčtníku dlouho dostával tvar, ale pustila jsem se do něj až v roce 2013, kdy jsem v procesu výroby dokonce otěhotněla… těsně po porodu nebyl prostor a síly, ale touha veliká. Když jsem zjistila, že mi stále je, chtěla jsem ho dokončit… V každých  pár volných minutách kdy to šlo jsem obracela plamínky nebo zašívala záložky…Povedlo se! Byl to můj první hedvábný kus, dnes by jistě dopadl lépe, ale stále drží, takže tak zlé to nebude 🙂 Podšívka v rukávech je  saténová, v lemu pravé perly, boční šněrování s ruční lucetou….

Na spodní oděv – růžovou cotte – tak vznikl honosný kostým na 15.století. Je lehce hybridní pravda, v chladném počasí té doby by se nepodšité hedvábí asi neužilo, ale máme 21.století, tedy kompromisy jsou nutné 🙂

Nosím ho s radostí na reprezentativní  akce (na ples sem ho vzala jednou a nebyl to moc dobrý nápad, tančit se v něm dají jen velmi pomalé dobově shodné tance 😀 )

Po rozkliknutí obrázků se zobrazí na celou stránku a pod písmenem i najdete popisky.