1460  Burgundský oděv měšťanský i dvorský

Projekt stvořit kompletní oděv v duchu extravagantní Burgundské módy je ještě nyní v roce 2021 můj nesplněný sen. Straší mi v náčrtníku, hlavě i v kostýmovém skladu už hodně dlouho. Burgundská móda je vrchnolně středověká, nákladná, honosná a hýřivá, typické špičaté čepce, heniny, jsou to, co si lidé hned vybaví při slově středověká móda. I moje malá vnitřní princezna stále ještě tíhne k tomu projekt dotáhnout…

V roce 2015 vznikl na krejčovské dílně v mezičase mezi školními zakázami typický oděv typu „robe“, samotvý vrchní kabátec celopošitý kožešinou.

V roce 2016 pak první henin, na zakázku u liberecké kloboučnice, který sem si dozdobila, ale nebyla spokojena s konstrukcí a tak sem si v roce 2017 udělal vlastní včetně kápě a závoje.

Hned po nastěhování do nové liberecké dílny v roce 2019 sem si konečně došila i ty správné spodní šaty, kirtli, s krátkým rukávem.

Stále ještě na mne čekají opasky, další dopínací rukávy z ručně tkaného brokátu, taštice, pořádné nafocení a možná lehčí vrchní šaty užší linie.

Oděv ve slušné podobě byl zatím vidění pouze na show na Svijanských slavnostech 2020 (viz backstage foto). Další fotografický rest! Ale naděje umírá poslední, jednou ty Burgundy dobudu!

Po rozkliknutí obrázků se zobrazí na celou stránku a pod písmenem i najdete popisky